Hamilton na zege: "Was een prachtige dag"

News


Jeen Grievink

Hamilton na zege: "Was een prachtige dag"

De Grand Prix in de Verenigde Staten stond bol van spektakel. Na afloop van de race werd er in de media voornamelijk schande gesproken over de tijdstraf die Max Verstappen kreeg opgelegd, maar ook winnaar Lewis Hamilton kreeg de nodige aandacht. De Brit pakte opnieuw de winst en zet zodoende een nieuwe stap richting de wereldtitel. Na afloop was hij dan ook uitzinnig van vreugde.

Hamilton startte de race in Austin op poleposition, maar moest deze plaats na een bliksemstart van Sebastian Vettel al vrij snel afstaan. De Duitser kon deze eerste plaats echter niet lang vasthouden, want Hamilton veroverde hem kort daarna weer terug. De Brit gaf zijn leiderspositie vervolgens niet meer uit handen en boekte zodoende een nieuwe zege. De wereldtitel komt hierdoor enorm dichtbij, want het gat met Vettel, die tweede werd, bedraagt nu 66 punten met nog drie races te gaan. Hamilton was na afloop dan ook enorm blij.

"Het gevoel dat ik nu heb is geweldig", zo sprak hij. Hamilton herhaalde ook zijn trucje om punten te scoren bij de fans. Op vrijwel ieder circuit looft hij de uitzinnige menigte, zo ook in Amerika. "De fans waren geweldig. Sinds 2012 zitten de tribunes voller en voller. Vandaag was een prachtige dag en ik denk dat dit nu wel een beetje mijn favoriete circuit is geworden."

De drievoudig, en binnenkort waarschijnlijk viervoudig, wereldkampioen gaf ook zijn team nog even een pluim om vervolgens aan atleet Usain Bolt te vragen hoe hij de bekende pose van de sprinter kon nadoen. Wat volgde was een showtje tussen Bolt en Hamilton. Zie onderstaande foto: