Horner: "Dit is het beste duo ooit voor Red Bull Racing"

News


Joas van Wingerden

Horner: "Dit is het beste duo ooit voor Red Bull Racing"

Red Bull Racing-teambaas is vol lof over de combinatie Verstappen-Ricciardo. Volgens hem hebben ze met het duo het sterkste team van het veld en zelfs de beste combinatie ooit in de geschiedenis van het team. Dat wil Red Bull graag zo houden.

In gesprek met Sky Sports geeft Christian Horner aan dat 'het nu de hoogste prioriteit heeft om Ricciardo te behouden na 2018.' Volgens de 43-jarige Brit hoeft Daniel niet te verwachten dat hij bij Red Bull als tweede rijder behandeld zal worden, waar dat bij Mercedes en Ferrari volgens hem wel zal gebeuren. De Australiër wordt inmiddels alweer door allerlei mensen gelinkt aan Mercedes voor na het komende seizoen. Horner benadrukt dat Red Bull Racing echter het doel heeft om 'met Verstappen én Ricciardo voor de wereldtitel te gaan'. Ze hebben volgens hem gelijke kansen op het kampioenschap.

Horner hoopt dat het niet lang meer duurt om ook Ricciardo voor langere tijd vast te leggen. Red Bull is vastberaden om gewoon met dit duo door te gaan. Daar heeft het team volgens Horner goede redenen voor: "Dit is het beste rijdersduo in de Formule 1 en ook het beste ooit voor Red Bull Racing." Volgens de teambaas klopt alles: "Hoe het team werkt, hoe zij zich neerzetten en tot het uiterste drijven, maar ook het respect voor elkaar en de goede relatie." Volgens Ricciardo zit hijzelf ook niet te wachten op een situatie waar hij als tweede rijder wordt behandeld. Het is te hopen voor Red Bull dat ze volgend jaar de auto hebben die Ricciardo kan overtuigen dat hij goed zit qua kansen bij Red Bull. De Australiër zegt dat als belangrijkste voorwaarde te hebben voor een langere tijd bij de renstal.

Ontdek het op Google Play