Pirelli kleurt banden roze voor onderzoek naar borstkanker

News


Léon le Comte

Pirelli kleurt banden roze voor onderzoek naar borstkanker

Oktober is de maand waarin extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Ook bandenleverancier Pirelli draagt hier een steentje aan bij. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zullen de ultra softe banden roze kleuren.

Dat maakte Pirelli vanmiddag via een officieel statement bekend. Oktober is de maand waarin er extra geld wordt opgehaald voor het onderzoek naar borstkanker. Pirelli ondersteunt dit initiatief. Waar normaal gesproken de ultrasofts paars zijn zullen deze aankomend weekend een roze rand hebben verwijzend naar het symbool voor borstkanker: pink ribbon.

Pirelli steunt de Susan G Komen organisatie. Deze stichting speelt een belangrijke rol in het ophalen van geld voor het onderzoek naar de ziekte. Op de officiële website van Pirelli is het volgende te lezen: "Pirelli staat compleet achter dit initiatief. Met de banden willen wij een belangrijke boodschap mededelen. Het is een symbool van solidariteit en toewijding, daarnaast is het ook een sterke herinnering aan de ernst van deze ziekte."

Lees hieronder de volledige verklaring van Pirelli.

Ontdek het op Google Play