Al meer dan 25.000 tickets verkocht voor Grand Prix van Duitsland in 2018

News


Léon le Comte

Al meer dan 25.000 tickets verkocht voor Grand Prix van Duitsland in 2018

De Grand Prix van Duitsland ontbreekt dit jaar op de kalender van de Formule 1. Volgend jaar keert deze weer terug en daarvoor vliegen de tickets als warme broodjes over de toonbank.

De organisatie van de Grand Prix van Duitsland meldt dat er op dit moment 30% meer kaarten zijn verkocht dan in 2016. De Grand Prix van Duitsland vindt volgend jaar van 20 t/m 22 juli plaats op het circuit van Hockenheim. Het circuit, gelegen in Zuid-Duitsland, biedt plaats aan 120.000 toeschouwers. De populariteit voor de Duitse Grand Prix is volgens de organisatie te verklaren door de rol die Vettel speelt in het wereldkampioenschap. Daarnaast zullen volgend jaar ook veel Nederlanders naar Hockenheim afreizen vanwege het succes van Max Verstappen. De Red Bull-coureur kende een moeilijk half jaar, maar herstelde zich na de zomer met een zege in Maleisïe en een tweede plek in Japan.

In de eerste verkoopfase profiteert men ook nog eens van een vroegboekkorting. Deze geldt tot 31 december 2017. Kinderen tot zes jaar hebben gratis toegang.De manager van de Hockenheimring, Georg Seiler, reageerde alsvolgt op de verkoopcijfers. "De toegenomen innovaties hebben bijgedragen aan het feit dat de koningsklasse de vroegere aantrekkingskracht weer heeft hersteld. De goede tekenen dat deze positieve trend zich voortzet. Ik ben er zeker van dat onze race in 2018 een hoogtepunt op de kalender zal zijn. Ik kijk uit naar het belangrijkste evenement in Duitsland, samen met de nieuwe Formule 1-rechtenhouder Liberty Media" , zo valt te lezen op de website van de Hockenheimring.


Ontdek het op Google Play