Alonso: 'Mogelijke upgrades van Honda zorgen voor dilemma'

News


Joas van Wingerden

Alonso: 'Mogelijke upgrades van Honda zorgen voor dilemma'

McLaren-coureur Alonso maakt zich lichtelijk zorgen over de komst van eventueel opgewaardeerde motor voor zijn auto. Motorfabrikant Honda zou wel eens voor hun thuisrace met upgrades kunnen komen, maar dan betekent dat wel dat Alonso en Vandoorne een gridstraf kunnen verwachten.

'Het wordt een moeilijk dilemma' volgens Alonso. De coureur zegt in gesprek met Autosport dat hij het niet gek zou vinden als Honda op de valreep met een verbeterde motor komt voor de Grand Prix in het thuisland. Op zich fijn natuurlijk, ware het niet dat er aan die motorwissel wel een gridstraf verbonden is. In dat geval kan de auto dan wel beter presteren, maar dan moeten Alonso en Vandoorne dus wel verder achteraan beginnen.

"We weten hoe belangrijk de race op Suzuka is, want zo'n 30 tot 40 procent van onze technici komen uit Japan." Volgens de Spanjaard moet er afgewogen worden wat er dan beter is voor het enthousiaste publiek. Uiteindelijk heeft hij er zelf 'niet echt iets over te zeggen', want Honda zal zelf met een advies komen als ze inderdaad een upgrade klaar hebben staan.

Ondertussen heeft Alonso zich al helemaal vermengd met de Japanners, zo blijkt uit deze foto van hem dat hij gewoon een rondje met de metro heeft gemaakt!