Palmer: "Moest via internet vernemen dat ik mijn stoeltje kwijt ben"

News


Jeen Grievink

Palmer: "Moest via internet vernemen dat ik mijn stoeltje kwijt ben"

Het nieuws dat Jolyon Palmer na dit seizoen geen stoeltje meer heeft bij Renault, was eerder bekend bij de fans dan bij hem zelf. Dit zegt de Brit tijdens het raceweekend in Singapore. Hij moest via het internet vernemen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hem was bij het Franse fabrieksteam.

Palmer kent een uiterst moeizaam jaar in dienst van Renault. De 26-jarige coureur uit Horsham scoorde nog geen enkel punt voor zijn team en moest het in alle kwalificaties nog afleggen tegen zijn teamgenoot Nico Hülkenberg. Deze tegenvallende prestaties hebben ervoor gezorgd dat Palmer volgend seizoen op zoek moet naar een nieuw team. De Brit wordt vervangen door huidig Toro Rosso-coureur Carlos Sainz Jr.

Het nieuws dat Carlos Sainz het stoeltje zou overnemen van Palmer, moest de rijder van Renault via het internet vernemen. "Het klopt dat ik dit nieuws via het internet tot me kreeg. Vlak voordat de training begon kwam ik een bericht tegen op de website van Autosport. Ik ben toen naar mijn team gegaan om te vragen of het verhaal klopte, en zij konden het bevestigen", aldus Palmer die het allemaal wel een beetje zag aankomen.

"Natuurlijk komt dit niet als donderslag bij heldere hemel, het gaat dit seizoen nou immers wat moeizaam. Vorig seizoen kende ik ook tegenvallende periodes, maar het besef komt pas als het echt wordt bevestigd", zo zegt Palmer die weigert de handdoek in de ring te gooien. "Ik ga de komende wedstrijden alles op alles zetten, de wagen wordt steeds beter."

Het is echter nog maar de vraag of Palmer het seizoen wel mag afmaken bij Renault. Hoewel er in zijn contract staat dat hij sowieso het seizoen mag afmaken, schijnt Renault te proberen Carlos Sainz al eerder achter het stuur te krijgen bij hun team. Gisteren werd dit nog ontkend door Sainz zelf en Renault-directeur Cyril Abiteboul, maar vandaag liet Red Bull-topman Helmut Marko weten dat 'alles mogelijk' was omtrent een snelle overstap van Sainz naar Renault.

Ontdek het op Google Play