Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Masi reageert op kritiek strafpunten: 'Gaan het niet halverwege het jaar veranderen'


4 reacties

Michael Masi heeft bevestigd dat het strafpuntensysteem niet op de schop zal gaan tijdens dit seizoen. De wedstrijdleider is van mening dat de coureurs zich maar gewoon aan moeten passen aan de huidige reglementen.

Show Player

Het huidige strafpuntensysteem werd voorafgaand aan het seizoen van 2014 geïntroduceerd. Het systeem is eigenlijk vrij simpel. Bij het gros van de overtredingen kunnen de stewards strafpunten uitdelen aan een coureur, alleen voor overtredingen zoals te snel rijden in de pitstraat worden doorgaans geen punten uitgedeeld. Binnen een periode van een jaar mag een coureur maximaal elf strafpunten achter zijn naam hebben staan, bij het twaalfde strafpunt volgt een automatische raceban.

Tijdens het raceweekend in Oostenrijk regende het weer straffen en strafpunten, tot grote frustratie van bepaalde coureurs. Zo ontvingen Lando Norris en Sergio Pérez straffen vanwege het 'van de baan af duwen' van een andere coureur. Veel mensen, waaronder de coureurs zelf, verkondigden na afloop dat de straffen die de wedstrijdleiding in Oostenrijk had uitgedeeld veel te streng waren, maar daar is Masi het niet mee eens. "Het is eind vorig jaar besproken en het is grappig, omdat het verschillende coureurs in verschillende teams op verschillende manieren beïnvloedt", stelt Masi. Volgens de Australiër waren alle team, de FIA en Formule 1 het erover eens dat er dit jaar geen veranderingen meer zouden komen.

Strafpunten blijven onveranderd

"Het is niet iets wat we halverwege het jaar zouden veranderen", vervolgt de wedstrijdleider. "Dus dit is iets waar de teams het allemaal over eens waren en waar ze aan het begin van het jaar daadwerkelijk inspraak in hadden. Dat is dan ook wat de stewards gebruiken." Hij benadrukt dat het systeem al jaren in gebruik is en dat de coureurs zich maar aan moeten passen.


Klik om de poll te bekijken:
Moet het strafpuntensysteem op de schop?