Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Wolff bevestigt uitspraken Horner: "Max staat op iedereens radar"


3 reacties

Volgens Toto Wolff hebben zowel alle teams interesse in een coureur zoals Max Verstappen. Toch houdt hij zich voorlopig nog niet bezig met het eventueel binnenhalen van de Nederlander, omdat hij eerst de zaken met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton moet bespreken.

Show Player

Verstappen wordt al jarenlang in verband gebracht met een eventuele overstap naar Mercedes. Het is algemeen bekend dat de jonge coureur de ambitie heeft om wereldkampioen te worden, en vooralsnog heeft Red Bull hier niet het juiste materiaal voor gehad. Recentelijk zei zelfs Red Bull-teambaas Christian Horner dat Verstappen 'ongetwijfeld' op het lijstje bij Mercedes staat. Toto Wolff bevestigt de interesse maar benadrukt dat er eerst gesproken zal moeten worden met de huidige coureurs. "De symbiose die we altijd in onze relatie hebben gehad, is dat we altijd wederzijds begrip hebben van wat we in de toekomst willen," vertelt Wolff tijdens de lancering van de W12. "En dat zal in de toekomst ook het geval zijn tijdens de besprekingen met Lewis."

"Max is zeker een uitstekende jonge coureur die in de toekomst op iedereens radar zal staan. Maar we gaan niet flirten met iemand van buitenaf, voor we een duidelijke verstandhouding hebben met onze twee coureurs," benadrukt de teambaas. "We hebben afgesproken dat we de onderhandelingen dit jaar veel eerder willen hervatten. Dit om een situatie zoals in 2020 te vermijden, waarin we tijd tekort kwamen en in de ongemakkelijke positie zaten dat er nauwelijks tijd over was voor het begin van het volgende seizoen."

"Dat is ook de reden waarom we maar een contract voor één jaar hebben gesloten," vervolgt hij. "Zo stellen we onszelf in staat om de toekomst, zowel binnen het racen als buiten het racen, nog verder te bespreken. En ook met de juiste hoeveelheid tijd. Wat we hebben besloten is om de zaken veel eerder te bespreken, en niet pas aan het einde van het seizoen."

Volgens Wolff is er geen twijfel over mogelijk dat Hamilton bij Mercedes blijft indien hij ervoor kiest om nog langer te blijven racen. "Als Lewis doorgaat met racen, dan denk ik dat we dit samen zullen doen. We zullen het binnenkort bespreken. Met Valtteri weten we precies wat we hebben en dat stellen we op prijs," besluit hij.


Klik om de poll te bekijken:
Denk jij dat Verstappen naar Mercedes gaat?