Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Mercedes wijst Ocon en Russell aan als mogelijke Mercedes-coureurs voor 2022


4 reacties

Volgens Toto Wolff zijn er vier coureurs in de running voor een zitje bij Mercedes in 2022. De Mercedes-teambaas benadrukt echter dat het nu nog veel te vroeg is om al naar de toekomst te kijken.

Show Player

De contractonderhandelingen van Lewis Hamilton hebben de gemoederen het afgelopen jaar flink bezig gehouden. De Brit zette eerder deze maand zijn krabbel onder een nieuw contract, waardoor hij ook het aankomende seizoen gewoon uit zal komen voor Mercedes. Opvallend is echter dat hij akkoord is gegaan met een éénjarig contract, wat zou kunnen betekenen dat hij zijn helm na dit seizoen aan de wilgen gaat hangen. Het team van Mercedes houdt echter met alle situaties rekening en heeft daarom de nodige coureurs achter de hand voor 2022. "Ocon zit momenteel in het tweede jaar van een tweejarig contract bij Renault (Alpine F1) en Russell zit dit jaar bij Williams. Er zijn dus meerdere variaties mogelijk voor 2022," vertelt Wolff tegenover Speedweek.

De keuze voor Ocon en Russell is allerminst verrassend te noemen. Beide coureurs maken al jaren onderdeel uit van de Mercedes-familie en worden allebei gemanaged door de Mercedes-teambaas. Daarnaast zijn het allebei talentvolle coureurs, die de afgelopen jaren veel betekend hebben voor de Duitse renstal. Of Ocon en Russell in 2022 daadwerkelijk kans maken op het stoeltje, is echter nog maar de vraag. "Tot die tijd gaat onze volledige steun naar Valtteri en Lewis," benadrukt Wolff.

Bottas en Hamilton zullen de komende maanden dus volledig ondersteund worden door Mercedes, toch wil dat volgens de Oostenrijker niet zeggen dat ze hun stoeltje ook daadwerkelijk mogen houden. "Halverwege het jaar zullen we gaan evalueren of er in 2022 verandering komt. Het is nu nog veel te vroeg om over scenario's voor 2022 te praten," besluit hij dan ook.


Klik om de poll te bekijken:
Welke line-up wil jij zien?