fb

Welcome to GPFans

CHOOSE YOUR COUNTRY

  • NL
  • GB
  • FR
Download
×
GPFans app
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.
Norris collegiaal naar Albon: "Knappe actie, gelukkig geen penalty"

Norris collegiaal naar Albon: "Knappe actie, gelukkig geen penalty"

Nieuws


0 reacties

Norris collegiaal naar Albon: "Knappe actie, gelukkig geen penalty"

Norris collegiaal naar Albon: "Knappe actie, gelukkig geen penalty"

Lando Norris werd in Japan de uitloopstrook op gewonden door Alexander Albon. De Red Bull-coureur kwam van diep tot hij in de hairpin aan de binnenkant schoot, waardoor Norris met zijn McLaren uit moest wijken. De Formule 1-rookie is echter blij dat zijn collega geen straf heeft gekregen, en noemt het een 'eerlijke actie'.

De Britse Lando Norris is bezig aan een sterk eerste seizoen in de Formule 1. De jongste coureur op de grid rijdt regelmatig in de punten en is met het team van McLaren hard op weg naar de titel van best of the rest. Met nog vier Grands Prix te gaan staat het team 34 punten voor op de Franse concurrent, Renault. In het laatste stadium van dit seizoen is elk punt daarom van groot belang. Maar waar teammaat Carlos Sainz knap als vijfde over de streep kwam op Suzuka, wist Norris niet verder te komen dan een dertiende plaats. De actie van Alexander Albon, waarbij er contact leek te zijn tussen beide wagens, is volgens Norris echter niet de oorzaak van het tegenvallende resultaat.

"Volgens mij was er helemaal geen contact," zo zegt Norris na afloop van de race. "Alex (Albon) maakte een goede actie. Volgens mij moest hij wel van ver komen." Norris had problemen met de remmen van zijn McLaren, nadat de bolide werd geraakt door losvliegende vleugelstukken afkomstig van de Ferrari van Charles Leclerc: "Daardoor raakte mijn remmen erg oververhit. Ik blokkeerde constant mijn wielen." Naar eigen zeggen was de Brit daarom überhaupt niet in staan om inhaalacties van collega's af te weren. Ten tijde van het incident was het tweetal in gevecht om de zesde plaats, maar vlak hierna moest Norris naar binnen om het puin uit zijn remmen te laten halen.

De 19-jarige coureur is dan ook blij dat zijn mede-rookie geen straf heeft gekregen voor de ietwat late inhaalactie, al was hij daar zelf nog niet van op de hoogte: "Heeft hij geen straf gekregen? Gelukkig. Het was een eerlijk gevecht. Hij dwong me wel een soort van van de baan, maar ik denk dat dat bij het racen hoort. Dat is hoe het moet zijn. Alex kwam aan de binnenkant en zette een actie in, fair play als je het mij vraagt." Albon zelf kon de race ook gewoon voortzetten en kwam als vierde over de streep. Zijn beste resultaat voor het team tot nu toe."

Albon had ook een straf moeten krijgen

443 votes

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ontdek het op Google Play