Mario Isola: 'Kubica deed het goed in Abu Dhabi'

News


Joas van Wingerden

Mario Isola: 'Kubica deed het goed in Abu Dhabi'

Robert Kubica zou bij de bandentest in Abu Dhabi volgens BBC-analist Andrew Benson niet goed met de nieuwe banden van Pirelli overweg hebben gekund. Dat zou volgens hem meespelen bij het besluit van Williams om de focus naar Sergey Sirotkin te verschuiven als coureur voor komend seizoen. Pirelli-topman Mario Isola stelt nu echter dat Kubica het wel goed heeft gedaan in Abu Dhabi en dat hij het probleem niet zo ziet.

De bandentest in Abu Dhabi waren de ideale kans voor Williams om Robert Kubica te testen in de huidige Formule 1-auto. Voorheen testte de Poolse coureur in oudere auto's van het team, maar die vereisen minder uithoudingsvermogen en kracht om te besturen. Kubica reed veel ronden op het Yas Marina Circuit en kon eindelijk laten zien wat zijn potentie is. BBC-verslaggever Andrew Benson zei destijds begrepen te hebben dat het Williams wat tegenviel, omdat Kubica niet goed met de banden om zou kunnen gaan. Mario Isola ziet dat anders: "Om eerlijk te zijn, denk ik dat hij het goed heeft gedaan. Hij had gewoon wat tijd nodig om zich aan te passen," zo zegt hij tegen Motorsport-total.

Isola's doel in Abu Dhabi was uiteraard wel anders dan het doel van Williams. Isola wilde zien hoe de nieuwe Pirelli-banden het deden, Williams wilde vooral zien hoe Kubica het deed. Hoe dan ook, Isola was tevreden met de prestaties van Kubica en benadrukt dat de Pool liet zien dat hij ervaring heeft: "Zijn mening was net zo belangrijk als de mening van de andere coureurs. Hij weet heel goed hoe hij de auto moet besturen en hoe hij een band moet beoordelen op prestaties, vermindering, onderstuur, overstuur en al het andere."

Ontdek het op Google Play