Ricciardo: "Max is het afgelopen jaar enorm volwassen geworden"

News


Jeen Grievink

Ricciardo: "Max is het afgelopen jaar enorm volwassen geworden"

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is van mening dat zijn teamgenoot Max Verstappen zich afgelopen seizoen enorm ontwikkeld heeft. Dit zegt de Australiër in een uitgebreid interview met Motorsport.com. Hij vindt dat Verstappen volwassener is geworden en meer respect toont naar zijn collega's.

Verstappen heeft het afgelopen seizoen een forse ontwikkeling doorgemaakt, zo is de mening van Ricciardo. De man uit Perth vindt dat de Limburger vooral op mentaal vlak is gegroeid. Ook wist het Red Bull-talent vaker uit de problemen te blijven, zo oordeelt zijn teamgenoot. "In het afgelopen jaar is Max enorm volwassen geworden, zowel op als naast de baan", aldus Ricciardo.

"En hij is veel verstandiger geworden op het asfalt. Zo was hij een stuk minder vaak het onderwerp van gesprek bij de stewards in vergelijking met een jaar eerder", zo vervolgt de goedlachse Australiër zijn verhaal. Maar daarmee stopt de loftrompet over de Nederlander nog niet. Ricciardo vindt namelijk ook dat Verstappen nu meer respect toont richting zijn collega's, iets wat hem voorheen nog wel eens op kritiek kwam te staan.

"Ik heb het idee dat Max nu iets meer respect toont richting zijn tegenstanders", zo zegt Ricciardo die zich er wel van bewust is dat zijn teamgenoot voor niemand uit de weg gaat. "We zullen het onderling wel gaan uitvechten. Als er iets gebeurt, dan vinden we vast een manier om daar mee om te gaan. Ik zie dat nog steeds als een soort luxeprobleem. Ik heb liever wat frictie als we vechten om de voorste plaatsen, dan dat er niks aan de hand is maar we rijden om plek zes."

Ontdek het op Google Play