BBC: 'Max Verstappen gaat minimaal 20 miljoen verdienen'

News


Joas van Wingerden

BBC: 'Max Verstappen gaat minimaal 20 miljoen verdienen'

Max Verstappen tekende afgelopen seizoen bij tot en met het Formule 1-seizoen van 2020. De marktwaarde van Verstappen is het afgelopen jaar ongetwijfeld weer flink gestegen. Verstappen zou afgelopen jaar minimaal zo'n 3 miljoen euro hebben verdiend. Volgens de BBC gaat dat fors omhoog de komende jaren. Ze deden een schatting.

Max Verstappen rijdt pas sinds 2015 als vaste coureur in de Formule 1. In de korte tijd dat hij actief is, heeft hij zijn salaris snel zien stijgen. Waar hij in de eerste jaren nog minder dan een miljoen verdiende, zou het afgelopen jaar al goed geweest zijn voor meerdere miljoenen. Dat hij bij heeft getekend bij Red Bull Racing, betekent uiteraard dat het team ook met meer geld voor de Nederlander over de brug komt. BBC-journalist Andrew Benson dook in de cijfers en kwam na een berekeningen van de uitgaven van Red Bull Racing uit op een bedrag van omgerekend tussen de 20 en 29,5 miljoen euro uit. Fors meer dan wat hij nu verdient. Verstappen zou met dat bedrag op de derde plaats komen van best betaalde coureurs, achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Benson stelt verder dat Verstappen dat geld absoluut waard is. Volgens hem past Verstappen inmiddels ongetwijfeld in het rijtje Hamilton, Vettel, Ricciardo en Alonso. "In het eerste volledige seizoen bij Red Bull heeft hij verder gebouwd op de geweldige indruk die hij in 2016 maakte. Het is dus niet gek dat Red Bull Racing vastberaden is om Max Verstappen bij zich te houden. Hij heeft een onwrikbaar zelfvertrouwen en is een jonge man met een zeldzaam talent, die als een raket naar de top schiet," aldus Benson.

Ontdek het op Google Play