Renault-topman vindt dat Sirotkin F1-stoeltje verdient

News


Jeen Grievink

Renault-topman vindt dat Sirotkin F1-stoeltje verdient

Sergey Sirotkin staat op het lijstje bij Williams Martini Racing om Felipe Massa op te volgen. Dit bevestigde technisch directeur Paddy Lowe onlangs. Renault trackside operations director Alan Permane vindt dat Sirotkin een stoeltje verdient in de koningsklasse van de autosport. Volgens hem is de Rus een snelle en capabele coureur.

Sergey Sirotkin maakte kennis met de Formule 1 nadat een paar Russische bedrijven in 2013 het team van Sauber overnamen. De vader van Sirotkin is de algemeen directeur bij één van deze bedrijven en wist ervoor te zorgen dat de deal met Sauber alleen zou doorgaan als zijn zoon werd opgenomen in het opleidingsprogramma. In 2014 reed de inmiddels 22-coureur uit Moskou zijn eerste vrije training. Meer zat er echter niet in, want in 2015 moest de Rus vertrekken bij Sauber. In april 2016 zocht hij zijn heil bij het Renault F1 Team, waar hij werd aangesteld als testrijder.

Maar ook bij de Franse fabrieksformatie hoeft Sirotkin niet op een contractverlenging te rekenen. De Rus richt daarom al zijn pijlen op een functie bij Williams Martini Racing. De Britse renstal is immers nog op zoek naar een vervanger voor Felipe Massa. De Braziliaan reed in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix en hangt zijn Formule 1-helm nu aan de wilgen. Robert Kubica is de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen, maar ook Sirotkin staat op het lijstje, zo bevestigde Paddy Lowe, technisch directeur bij Williams, onlangs.

Alan Permane vindt het terecht dat Sirotkin een kans maakt. "Ik vind van wel. Eerlijk, echt waar. Ik weet dat deze uitspraken van mij verwacht worden omdat hij bij ons werkt, maar ik denk echt dat hij snel genoeg is", zo vertelt Permane aan Motorsport.com. "Dat denk ik serieus. En hij beschikt zeker over, laat ik het zo zeggen, de werkethiek." Ook buiten het besturen van de auto, is Permane te spreken over Sirotkin. "Ik kan hem op geen fout betrappen. Alle energie die hij erin steekt, de terugkoppeling die hij geeft aan de engineers, daar is zeker niks op aan te merken", zo zegt de topman van Renault.