Verstappen: 'Winst moet niet afhankelijk zijn van motor'

News


Joas van Wingerden

Verstappen: 'Winst moet niet afhankelijk zijn van motor'

Het seizoen is bijna afgelopen en één ding kan al wel geconcludeerd worden; Max Verstappen en zijn motor waren dit jaar geen vrienden. De Nederlander werd niet alleen ontzettend vaak gehinderd door de matige betrouwbaarheid van de Renault-krachtbron, maar kwam regelmatig ook snelheid tekort. Volgens de Nederlander moet er op dat gebied echt iets veranderen.

Het leek dit najaar behoorlijk de goede kant op te gaan met de motor van Max Verstappen's RB13, maar in Brazilië werd toch weer pijnlijk duidelijk dat het nog niet allemaal op orde is. Vanwege zorgen om de betrouwbaarheid werd de motor wat teruggeschroefd, waardoor Verstappen niet alleen snel de aansluiting op de top 3 verloor, maar op een gegeven moment ook makkelijk ingehaald werd door Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Verstappen ziet graag dat er in de toekomst minder van de motor afhangt: "De powerunits moeten gelijker worden, want een team moet niet afhankelijk zijn van de motor om te kunnen winnen," zo zegt hij in gesprek met Verstappen.nl.

Verder vindt Verstappen dat er nog wel meer beter kan in de Formule 1. Zo mag de motor ook wel wat meer geluid maken en moeten er in ieder geval niet meer dan 21 races per seizoen zijn. Daarmee doelt de Red Bull Racing-coureur ook op de voorstellen van Formule 1-eigenaar Liberty Media. Over de vernieuwende koers van de nieuwe F1-bazen is Verstappen wel voorzichtig positief: "Volgens mij loopt het allemaal goed en ik ben benieuwd wat het brengt."

Ontdek het op Google Play