Szafnauer: 'Succes Force India niet alleen dankzij motor'

News


Joas van Wingerden

Szafnauer: 'Succes Force India niet alleen dankzij motor'

Force India kende een imposante staat van dienst in de afgelopen jaren. Het scheelt natuurlijk dat ze met de Mercedes-motor de beste krachtbron van het veld in huis hebben, maar volgens teambaas Otmar Szafnauer is het te makkelijk om te stellen dat het team daarom zo succesvol is.

Force India heeft voor het tweede jaar op rij de vierde plaats in het constructeurskampioenschap behaald. Het zijn de twee meest succesvolle jaren in het tienjarig bestaan van het team uit Silverstone. Dit jaar werden er, met nog één Grand Prix te gaan, meer punten gehaald dan ooit tevoren. Omdat de vierde plaats sinds Mexico al vastligt, heeft het team qua punten niet veel meer aan de laatste races. Sterker zelfs, het kost ze voor de inschrijving van volgend jaar alleen maar meer geld. Er moet namelijk bij de inschrijving voor een deel betaald worden naar gelang het aantal punten van het voorgaande seizoen.

Het succes van dit seizoen is volgens teambaas Otmar Szafnauer te danken aan meer dan alleen de motor. In gesprek met Reuters legt hij uit dat het duidelijk zichtbaar is dat Force India de rest ook goed op orde heeft. Hij illustreert dat door de prestaties van zijn team te vergelijken met die van Williams. Dat team gebruikt namelijk dezelfde motor, maar heeft met 82 punten nog niet de helft van het aantal punten van Force India. Voor volgend jaar is het doel duidelijk: "We hebben als doel om voor de derde keer op rij voor de vierde plek te gaan," aldus Szafnauer, die wel een grotere uitdaging verwacht door een sterkere positie van McLaren met de Renault-motor.