President Braziliaanse autofederatie: 'Massa krijgt rol bij de FIA'

News


Joas van Wingerden

President Braziliaanse autofederatie: 'Massa krijgt rol bij de FIA'

Felipe Massa heeft nog één race te gaan en dan zit zijn Formule 1-carrière er na 15 jaar op. Wat de Braziliaan in ieder geval gaat doen daarna, is aanschuiven bij de World Motor Sport Council van de FIA.

Volgens diverse Braziliaanse media zou Felipe Massa zich aansluiten bij de WMSC na zijn vertrek uit de Formule 1. In een reactie aan Globo, bevestigt de president van de Braziliaanse autofederatie, Waldner Bernardo, dat Massa inderdaad die stap zet. Massa zou in de WMSC zijn thuisland Brazilië vertegenwoordigen. Bernardo: "Normaal nomineert de president van de autofederatie (Bernardo zelf dus, red.) zich voor die functie, maar ik heb begrepen dat waarschijnlijk meer in te brengen heeft bij de FIA dan ik. We hebben dinsdag een gesprek gehad waarin hij aangaf dat hij, na diverse gesprekken met vrienden en familieleden, tot de conclusie is gekomen dat hij meer voor de sport kan betekenen."

Het feit dat Massa zich in de toekomst bij de FIA in zal zetten voor de belangen van de autosport in zijn thuisland, sluit goed aan op de uitspraken die Massa eerder deze week deed. Zo maakt Massa zich zorgen om de band tussen de Formule 1 en zijn land, na de gewelddadige incidenten in Sao Paulo: "Ik hoop dat de Formule 1 in Brazilië blijft. Het is een heel belangrijk land voor de sport. Ik zal er alles aan doen om Interlagos in de Formule 1 te houden voor langere tijd." In zijn nieuwe functie bij de FIA kan hij inderdaad concreet meedenken en adviseren.

Ontdek het op Google Play