Oud-CEO Ferrari tempert enthousiasme Vettel: 'Sport is geen exacte wetenschap'

News


Joas van Wingerden

Oud-CEO Ferrari tempert enthousiasme Vettel: 'Sport is geen exacte wetenschap'

De voormalig topman van Ferrari heeft het enthousiasme van coureur Sebastian Vettel na de race in Brazilië enigszins getemperd. Volgens hem is het namelijk niet te zeggen dat Ferrari volgend jaar de titel wél pakt.

Na afloop van de race in Brazilië sprak Ferrari-coureur Sebastian Vettel met het Italiaanse Rai: "Ik hoop dat we in Abu Dhabi er opnieuw zo goed bij staan en denk dat we volgend jaar de titel pakken." Luca di Montezemolo, de voormalige CEO van Ferrari, sprak met het eveneens Italiaanse Radio Capital en tempert het enthousiasme: "Uiteraard ben ik erg blij met de winst van Ferrari, echter is de sport geen exacte wetenschap zoals economie." Daarmee bedoelt Montezemolo dat er te veel onvoorspelbaarheid is in de Formule 1 om nu al met dat vertrouwen over de titel van volgend jaar te praten.

"Ferrari heeft een goed jaar gehad, maar ze hebben de titel niet gepakt," vervolgt Di Montezemolo. "Als Hamilton afgelopen weekend vanaf pole position was gestart, had hij denk ik gewonnen." De Italiaan vreest dat Mercedes nog steeds een streep voor heeft op Ferrari. Afgelopen seizoen kwam Ferrari echter wel dichterbij de titel dan lange tijd het geval was. In 2007 won de Italiaanse renstal de wereldtitel voor het laatst, toen met Kimi Räikkönen. Dit jaar pakte Ferrari de meeste podiumplaatsen van elk seizoen na 2007. Vanwege pech en rijdersfouten zag het team in de tweede helft van het seizoen de titelkansen echter langzaam in rook opgaan.

Ontdek het op Google Play