Nico Rosberg: 'Zou best wel weer vrienden met Hamilton willen worden'

News


Joas van Wingerden

Nico Rosberg: 'Zou best wel weer vrienden met Hamilton willen worden'

In jaren is de titelstrijd tussen twee teamgenoten niet zo hard en soms zelfs kil geweest als tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Vorig jaar raceten de twee Mercedes-coureurs op het scherpst van de snede en daar werd het niet gezelliger van. Toch ziet Rosberg het wel goedkomen.

Toen Nico Rosberg en Lewis Hamilton vorig seizoen met elkaar crashtten tijdens de Grand Prix van Spanje, leek het kookpunt binnen het Mercedes-team bereikt. Niki Lauda gaf onlangs nog aan dat ze na de race dreigden de twee coureurs te ontslaan, als ze niet wat normaler met elkaar om zouden gaan. Volgens Lauda was de spanning om te snijden en negeerden de twee coureurs elkaar naast de baan. Hamilton liet zich onlangs nog hard uit over zijn oud-collega, toen hij stelde dat Rosberg voor 'de makkelijke weg' was gegaan door uit de Formule 1 te stappen. Rosberg ziet, nu de strijdbijl begraven is, wel mogelijkheden om het contact met zijn oude teamgenoot weer op te pakken.

In gesprek met de Duitse omroep ZDF vertelt Rosberg over zijn relatie met Hamilton tijdens hun kartperiode: "Toen waren we nog hele goede vrienden. Dat kan in de toekomst wel weer terugkomen, waarom niet?" Inmiddels hoeven de twee professioneel gezien niets meer met elkaar te doen, dus ziet Rosberg kansen: "Dat verandert heel veel." Toch is er volgens hem momenteel nog geen sprake van contact. "Zo ver zijn we nog niet," aldus de Duitser die in Monaco een huis heeft vlakbij de woning van Hamilton. "Ik kan me niets bedenken waardoor we niet op den duur terug zouden kunnen naar onze oorspronkelijke vriendschap."

Ontdek het op Google Play