Christian Horner: 'Motoren teruggeschroefd vanwege zorgen om betrouwbaarheid'

News


Joas van Wingerden

Christian Horner: 'Motoren teruggeschroefd vanwege zorgen om betrouwbaarheid'

Er was gisteren weer een gespannen sfeer in de pitbox van Red Bull Racing. De Renault-motoren in de auto's van Verstappen en Ricciardo blijven zorgen baren en volgens Horner is er daarom gisteren gekozen voor een veiligere afstelling.

In Mexico werd pijnlijk duidelijk dat er niet te veel gevraagd kan worden van de huidige Renault-motoren. Maar liefst drie auto's met een dergelijke krachtbron aan boord zagen hun race daardoor in rook opgaan. Max Verstappen reed de race toen wel uit en won zelfs, maar volgens Horner was het duidelijk dat ze er goed mee weg zijn gekomen. Om minder risico te lopen, is voor de race in Brazilië gekozen voor een minder agressieve afstelling. In gesprek met Sky Sports gaf de teambaas van Red Bull Racing na afloop van de race aan dat het waarschijnlijk enkele tienden van seconden per rondje kostte. "Je kon zien dat we precies die paar tienden misten (ten opzichte van Ferrari en Mercedes, red.)"

Horner legt uit: "Natuurlijk maakten we ons zorgen over de betrouwbaarheid, daarom kozen we voor een veiligere aanpak. Vervolgens rijdt Max zo hard als hij kan om bij Kimi en Valtteri in de buurt te blijven, maar dan kost het weer je banden. Op dat moment zit je in een vicieuze cirkel, je blijft namelijk drukken maar uiteindelijk verlies je weer door de achteruitgang van de banden." Volgens Horner zijn er wel aanwijzingen dat Renault vooruitgang boekt met de motor van volgend jaar. Vooral op het gebied van betrouwbaarheid moet er echt iets verbeteren, vindt Horner.