Helmut Marko: 'Relatie met Renault is en blijft waardevol'

News


Joas van Wingerden

Helmut Marko: 'Relatie met Renault is en blijft waardevol'

Het is de rel van de week geworden: Toro Rosso haalde keihard uit naar hun motorfabrikant Renault en stelde zelfs dat het 'geen toeval is dat er problemen met de motor zijn bij Toro Rosso, omdat het team strijdt met Renault om een plek in het kampioenschap'. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko sust de boel met een nieuwe verklaring.

Red Bull's juniorenteam Toro Rosso heeft in een officiële verklaring keihard uitgehaald naar Renault. Het team zou te weinig updates krijgen en de uitvalbeurten van de afgelopen races 'lieten weer zien hoe slecht de betrouwbaarheid is'. Bovenal vindt Toro Rosso het opvallend dat er zo veel problemen zijn nu Renault de grootste concurrent in het constructeurskampioenschap is. Met die scherpe kritiek reageerde het team op de uitspraak van Renault-teambaas Cyril Abiteboul dat de motorproblemen aan de auto van Toro Rosso zouden liggen. Abiteboul was op zijn beurt weer ziedend na het lezen van de reactie van Toro Rosso. Er was zelfs een verhit gesprek tussen hem en Red Bull's Helmut Marko:

Helmut Marko laat nu via een offciële verklaring weten dat Renault nog altijd een gewaardeerd partner is. Daarmee probeert hij de situatie duidelijk wat af te koelen. Hij zegt: "De afgelopen tien jaar, waarvan er veel succesvol waren, hebben we alle emoties met onze motorleverancier meegemaakt. Zoals gebruikelijk lopen de emoties hoog op aan het einde van het seizoen. Desalniettemin is het een waardevolle relatie en dat zal het ook blijven. We hebben ons nooit afgevraagd of we eerlijk worden behandeld door onze motorleverancier en dat geldt vandaag de dag ook nog."

Renault en Toro Rosso nemen binnenkort afscheid van elkaar, als Toro Rosso overstapt naar Honda als leverancier. Red Bull Racing blijft echter in ieder geval komend seizoen nog wel klant van Renault. Het zal er dus alles aan gelegen zijn om de onderlinge verhoudingen goed te houden.

Ontdek het op Google Play