Raymond Vermeulen: 'Nederlandse Grand Prix zou mooi zijn, maar is nog ver weg'

News


Joas van Wingerden

Raymond Vermeulen: 'Nederlandse Grand Prix zou mooi zijn, maar is nog ver weg'

Dat de organisatie van de Formule 1 interesse heeft getoond in een mogelijke Nederlandse Grand Prix is volgens Raymon Vermeulen mooi, maar er zal volgens hem nog heel veel moeten gebeuren voor het zover is.

De manager van Max Verstappen, Raymond Vermeulen, is het natuurlijk niet ontgaan dat er vorige maand allemaal geluiden waren over een terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. Volgens Vermeulen is het mooi dat er intresse wordt getoond: "Het is een wens van heel veel mensen. Het is mooi om te zien dat er enthousiasme is (onder de Nederlanders, red.)," verklaart hij aan Motorsport.com. Vermeulen noemt het de 'Max-Factor'. Toch denkt Vermeulen dat het voorlopig niet realistisch is. Hij stelt dat Liberty Media een heel breed pakket aan mogelijkheden bekijkt en dat het bezoek aan Nederland 'prematuur' was.

"Het zal denk ik niet makkelijk zijn om het voor elkaar te krijgen," aldus Vermeulen. Volgens hem heeft Verstappen zelf geen rol in het hele verhaal. Vermeulen stelt dat hij 'in dit stadium' nog niet kan lobbyen om er druk op te zetten. Het is volgens hem gewoon afwachten wat Liberty Media uiteindelijk voor stappen zal zetten en dat het dan alsnog een heel lang traject wordt. Over waar het dan plaats zou moeten vinden, is Vermeulen helder: "Zandvoort heeft natuurlijk de historie, maar of het daar ook nog mogelijk zou zijn om een race te houden..." De laatste Grand Prix van Nederland werd verreden op Circuit Zandvoort in 1985. Toen won Niki Lauda.