Lewis Hamilton: 'Laat me niet afleiden door storm rond belastingontduiking'

News


Joas van Wingerden

Lewis Hamilton: 'Laat me niet afleiden door storm rond belastingontduiking'

De afgelopen week kwamen er allemaal verhalen naar buiten over Lewis Hamilton die miljoenen aan belastinggeld zou hebben ontdoken rond zijn privévliegtuig. De coureur laat zich er niet door van de wijs brengen.

De internationale media staan op hun kop na nieuwe onthullingen in de zogenoemde Paradise Papers. Daarin worden onthullingen gedaan over vermeende belastingontduiking door prominente personen. Lewis Hamilton kwam daar afgelopen week ook in naar voren. De coureur zou belasting hebben ontdoken bij vluchten met zijn privévliegtuig. Via zijn management liet Hamilton weten zich van geen kwaad bewust te zijn, omdat hij die zaken door adviseurs laat regelen. In een officiële verklaring werd aangegeven dat er geen sprake zou zijn van illegale praktijken. In gesprek met de BBC reageert Hamilton nu zelf op de beschuldigingen: "Er waart op dit moment een storm rond mijn persoon, maar ik heb niks toe te voegen aan wat er al over verklaard is. Het enige waar ik me mee bezighoudt, is het racen."

Hamilton toont zich strijdbaar voor de komende twee races in Brazilië en Abu Dhabi: "Het kampioenschap is misschien al wel afgelopen, maar ik wil de laatste races absoluut winnen. Dat zou alleen maar versterken wat we dit jaar hebben bereikt. Ik laat me niet afleiden van mijn kernwaarden, ik kom hier (in Brazilië, red.) om mijn tweede Grand Prix te winnen." Vorig jaar won de 32-jarige Brit voor het eerst in zijn carrière op Interlagos. In 2008 verzegelde hij er zijn eerste wereldkampioenschap.

Ontdek het op Google Play