Daniel Ricciardo: 'Ik heb aardig wat controle over mijn positie bij Red Bull'

News


Joas van Wingerden

Daniel Ricciardo: 'Ik heb aardig wat controle over mijn positie bij Red Bull'

Na het komende seizoen loopt Daniel Ricciardo's contract bij Red Bull Racing af. De Australiër heeft daarna voor het eerst in zijn Formule 1-carrièrre de luxe dat hij zelf de touwtjes in handen heeft als het gaat om zijn toekomst. Volgens Ricciardo geeft hem dat een sterke onderhandelingspositie.

Volgend jaar wordt op twee vlakken extra spannend voor Red Bull Racing: het hoopt eindelijk weer voor de titel te kunnen gaan en hoopt Daniel Ricciardo te kunnen behouden als coureur. Het zal allebei afhangen van de prestaties van de RB14. Volgens Ricciardo zullen de prestaties van de nieuwe auto de hoogste prioriteit hebben bij de keuzes die hij voor zijn toekomst maakt, maar heeft hij ook de positie om er nog meer uit te halen. Aan Motorsport.com legt hij uit: "Natuurlijk heb ik de macht om de financiën op tafel te leggen, maar eerst wil ik dat de prestaties goed zijn. Ik zit voor het eerst in deze positie, dus ik wil er alles uit halen. Dat zal ik wel op een respectvolle manier doen, door open te discussiëren en geen geheimen achter te houden."

Daarnaast geeft Ricciardo aan dat hij ook graag een teamgenoot heeft waar hij van kan leren. Samenwerken Hamilton of Vettel 'zou gaaf zijn' volgens de 28-jarige, maar het zal volgens hem geen doorslaggevende factor zijn. Hij stelt verder dat hij op zoek is naar de snelste auto, maar niet zo zeer naar het grootste geld. "In die fase van mijn carrière zit ik niet," aldus Ricciardo.

Ontdek het op Google Play