Steiner: 'Focus op volgende auto kwam misschien te vroeg'

News


Joas van Wingerden

Steiner: 'Focus op volgende auto kwam misschien te vroeg'

Nu het seizoen bijna afgelopen is, wordt er steeds meer gezegd over de auto's van volgend jaar. Haas heeft ervoor gekozen om in een vroeg stadium van dit seizoen zich al meer te richten op de auto voor 2018. Volgens teambaas Günther Steiner was dat nodig, maar hebben ze de aandacht misschien iets te vroeg verschoven.

Haas heeft er bewust voor gekozen om al vroeg in dit seizoen zich op de volgende auto te werpen. Volgens Steiner 'zal de tijd uitwijzen of dat verstandig was'. Dat verklaart hij volgens het Deense Ekstra Bladet. "We besloten om de focus te verleggen, omdat we veranderingen willen aanbrengen die niet getest en overgenomen kunnen worden via de huidige auto. Misschien zijn we achteraf gezien alleen wel iets te vroeg begonnen." De teambaas doelt daarbij op de tegenvallende ontwikkeling van de auto van dit seizoen. Haas staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap.

Volgens Steiner zal het pas aan het begin van het volgende seizoen echt duidelijk worden of het team er verstandig aan heeft gedaan: "Het oordeel komt in februari met de tests. Op dit moment laat de windtunnel veelbelovende cijfers zien, maar het wordt afwachten wat de andere teams voor voordeel zullen hebben van de doorontwikkeling van hun huidige auto. Pas als alle auto's de baan op gaan, kunnen we definitief onze conclusies trekken." Haas is niet het enige team dat de huidige auto voor een groot gedeelte laat voor wat het is en met een behoorlijk schone lei aan 2018 wil beginnen. Renault liet deze week weten dat het in 2018 met 'een volledig nieuwe auto' komt.

Ontdek het op Google Play