Ross Brawn: 'Lewis Hamilton hoort nu in het rijtje Schumacher, Senna en Fangio'

News


Joas van Wingerden

Ross Brawn: 'Lewis Hamilton hoort nu in het rijtje Schumacher, Senna en Fangio'

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is vol lof over de manier waarop Lewis Hamilton zijn vierde titel wist veilig te stellen. Volgens Brawn toonde Hamilton dit jaar dat hij één van de grootsten ooit is.

In de eerste helft van het seizoen was de strijd tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Sebastian Vettel ongelofelijk spannend. Voor het eerst in jaren bleek Mercedes niet al snel de gedoodverfde titelkandidaat. Hoewel de moeilijkheden van Ferrari in Azië Hamilton hebben geholpen om afstand te nemen van zijn concurrentie, stelt Ross Brawn dat de manier waarop Hamilton resultaten wist blijven te boeken, hem één van de allergrootsten aller tijden maakt: "Na de zomer vond hij een extra versnelling. De manier hoe hij reed dit seizoen, vond ik erg indrukwekkend," citeert Grandprix247. Dat draagt volgens Brawn bij aan zijn conclusie dat Hamilton nu in het rijtje van Schumacher, Senna en Fangio geschaard kan worden.

Brawn legt uit wat er dan zo'n indruk maakte: "Zelfs als zijn auto verre van optimaal was, wist hij geweldig te rijden en mooie resultaten te boeken. Echt, ik wil hem feliciteren met dit prachtige resultaat." Volgens Brawn was de race in Mexico wel een 'ongebruikelijke manier om de wereldtitel te winnen,' maar Brawn stelt dat het wel vaker het geval is dat het met de haven in het zicht ineens nog een stuk moeilijker wordt. Brawn verwacht wel dat Hamilton volgend jaar in de vorm van Ferrari een meer vastberaden en sterkere concurrent zal hebben.

Ontdek het op Google Play