Max Verstappen: 'Het maakt me niet uit tegen wie ik vecht'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'Het maakt me niet uit tegen wie ik vecht'

Max Verstappen heeft maar één doel en dat is winnen. Lewis Hamilton gaf aan dat hij volgend jaar verwacht misschien wel met Verstappen om de titel te strijden, maar de Nederlander blijft er nuchter onder.

In gesprek met Sky Sports verklaart Verstappen: "Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit tegen wie ik strijdt, ik wil gewoon races winnen. Natuurlijk zou het leuk zijn om tegen een viervoudig kampioen als Lewis (Hamilton, red.) te vechten." Of dat volgend jaar ook om het kampioenschap kan gaan, laat Verstappen nog in het midden. Hij verwacht wel dat Red Bull erg sterk kan beginnen, als de betrouwbaarheid ook beter wordt. Betere prestaties van de Renault-motor hadden hem dit jaar nog niet de titel kunnen geven, denkt hij. Daarvoor 'zat Red Bull er te ver van af' in het begin van dit seizoen. Verstappen stelt verder dat hij en het team erg veel hebben geleerd van het afgelopen jaar en verwacht dat het niet weer zo fout zal gaan. "Volgend jaar hopen we voor vuurwerk te kunnen zorgen."

Ondanks de geweldige prestaties van Verstappen in de afgelopen vier races, heeft het dramatische eerste deel van het seizoen een flinke wissel getrokken op de stand in het kampioenschap. Op dit moment staat Verstappen zesde, met een achterstand van 30 punten op Kimi Räikkönen. Het is dus niet onmogelijk om nog één plaatsje op te schuiven, maar met nog 50 maximale punten te halen, is dat wel vrij onwaarschijnlijk.