Sebastian Vettel: 'Hamilton was de betere coureur'

News


Joas van Wingerden

Sebastian Vettel: 'Hamilton was de betere coureur'

De race verliep gisteren niet zoals Ferrari-coureur Sebastian Vettel gehoopt had. Na een touché met zowel Hamilton als Verstappen, zag Vettel zijn kleine kans op de wereldtitel in rook opgaan. Vettel is niet bitter en verklaart dat zijn rivaal de titel 'volledig verdiend heeft'.

Het leek er dit seizoen lang op dat Sebastian Vettel zijn vijfde wereldtitel (en de eerste bij Ferrari) dit jaar dan echt kon gaan pakken. Toch liep het allemaal behoorlijk verkeerd voor hem, na de drama's in Azië. Gisteren was het dan echt zover: hij moet in Lewis Hamilton zijn meerdere erkennen. Dat doet Vettel ook, in gesprek met Motorsport-total.com: "Lewis heeft nu het wereldkampioenschap gewonnen, dat is het belangrijkste. Dat moeten de media dan ook voorop stellen. Hij verdient het echt, hij heeft twee races voor het einde de titel gepakt."

Vettel is verder ook lovend over de staat van dienst van zijn rivaal tijdens dit seizoen: "Hij was in de directe strijd de betere man, daarmee feliciteer ik hem dan ook." Toch zag Vettel tot op het laatste moment kansen om de titel nog te pakken. Hij stelt dat hij tot in de allerlaatste ronde er alles aan heeft gedaan om de aansluiting nog te kunnen houden. Voor volgend jaar heeft Vettel goede hoop om alsnog de titel binnen te slepen met Ferrari. "Het is hard om te concluderen dat het dit jaar niet is gelukt, maar op dit moment verdient het de meeste aandacht dat Hamilton de winst heeft verdiend."

Ontdek het op Google Play