Max Verstappen: 'We kunnen nu voor de winst gaan'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'We kunnen nu voor de winst gaan'

Wat begon als een dramatisch jaar, pakt zo richting het einde van het seizoen toch nog behoorlijk gaaf uit voor Max Verstappen. De auto werkte gisteren goed mee en Verstappen verwacht dan ook dat hij met Red Bull strijdbaarder is dan ooit.

Het was gisteren een race waarin Max Verstappen met overmacht won. Op een krappe 20 seconden vóór Mercedes-coureur Valtteri Bottas wist Verstappen de finishlijn te bereiken. Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, die derde werd, moest zelfs bijna een minuut op de Nederlander toegeven. Verstappen denkt dan ook de Red Bull Racing inmiddels bij de podiumfavorieten hoort: "Ik denk dat we nog wel een beetje iets missen om comfortabel voor een pole position te gaan, maar als we kunnen inhalen, kunnen we nu zeker voor de winst gaan," zegt hij in gesprek met ESPN. Volgens Verstappen heeft zijn auto die potentie inmiddels wel, 'omdat je anders niet zo een race wint'.

Het feit dat de eerste startplek pakken nog steeds moeilijk zal zijn, wijt Verstappen aan de 'kwalificatiemodus' van Mercedes en Ferrari. Die teams kunnen in Q3 de auto nog iets meer prestaties laten leveren, waardoor ze vaak de snelste tijd weggrissen voor de neuzen van de Red Bull-coureurs. Renault, de fabrikant van de motor in Max z'n auto, zegt er aan te werken om volgend jaar iets vergelijkbaars te hebben. De grootste zorg op dit moment is echter nog de betrouwbaarheid van de krachtbron, aangezien Max gisteren maar liefst vier collega's met een Renault-motor zag stranden.