Räikkönen: "Meer dan P3 zat er niet in voor ons"

News


Jeen Grievink

Räikkönen: "Meer dan P3 zat er niet in voor ons"

Ook de Grand Prix van Mexico was er voor Ferrari niet eentje om nog lang bij stil te staan. Net als in de voorgaande races, verliep de race in Mexico-Stad ook niet zonder problemen. Al in de derde bocht liep Vettel schade op aan zijn voorvleugel waardoor zijn wedstrijd verloren was. Kimi Räikkönen had ook niet de kracht om echt aan te vallen. De Fin moest dan ook genoegen nemen met een derde plaats.

Doordat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel met elkaar in botsing kwamen en Daniel Ricciardo later nog eens uitviel, was er voor Kimi Räikkönen geen reden meer om angstig te zijn dat hij niet op het podium zou belanden. Hij moest enkel en alleen zijn opgelopen schade bij de start nog even herstellen. The Iceman zakte bij de start terug naar P6 en moest zich daarna nog voorbij Hülkenberg, Pérez en Ocon zien te wurmen.

"De start was niet echt slecht, maar in bocht drie ging het fout. Ik zat naast Valtteri en die jongens achter mij konden profiteren van de slipstream. Zo lukte het ze om mij voorbij te komen", zo sprak Räikkönen na afloop. Toen de Fin zijn verloren plaatsen weer had goed gemaakt, reed hij een beetje in niemandsland. Hij was te snel voor zijn achtervolgers, maar te langzaam om dichterbij Bottas en Verstappen te komen.

"We hebben het geduld bewaard en we hadden ook de snelheid om naar voren te komen, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan P3", zo sloot Räikkönen zijn interview af. Hij finishte uiteindelijk op flinke afstand van winnaar Max Verstappen. Hij kwam ongeveer 54 seconden later over de finish dan de Nederlander.

Ontdek het op Google Play