Toto Wolff: 'Geen goede week voor de FIA wat betreft beslissingen'

News


Léon le Comte

Toto Wolff: 'Geen goede week voor de FIA wat betreft beslissingen'

Toto Wolff heeft zich uitgelaten over de beslissing van de FIA om geen straf uit te delen aan Max Verstappen. De teambaas van Mercedes is het niet eens met die beslissing.

Verstappen kreeg in Austin een tijdstraf van vijf seconden aan z'n broek. Even leek het erop dat Verstappen opnieuw een sanctie kreeg van de FIA. De Red Bull-coureur brak zijn ronde in Q3 af en kwam daardoor voor Bottas te liggen. De Finse coureur had daarna wat problemen om af te remmen. Voor de camera van Ziggo zei de rijder van Mercedes al dat Verstappen hiervoor gestraft zou moeten worden. Dat is uiteindelijk niet gebeurt.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, steunt zijn coureur. Hij zegt dat de FIA het deze week voor de tweede keer niet goed heeft gezien. "Dat laatste zeven dagen blonk de FIA niet uit in het maken van goede beslissingen", zei Wolff tegenover Autosport.com. De Oostenrijker doelt daarmee op de straf die Verstappen kreeg in de Verenigde Staten. Volgens hem had de Nederlander dus opnieuw een straf moeten krijgen voor incident met Bottas.

Verstappen zelf vindt dat hij weinig verkeerd deed. Hij zei na afloop dat hij er niks aan kan doen dat Bottas zich verremde. Verstappen zei dat hij genoeg ruimte maakte voor de Mercedes-coureur en niet meer verder naar binnen kon. Daar was ook de FIA het mee eens waardoor Verstappen dus vanavond gewoon vanaf P2 kan gaan starten.