Helmut Marko: 'Kunnen beter op de Playstation gaan spelen'

News


Léon le Comte

Helmut Marko: 'Kunnen beter op de Playstation gaan spelen'

Helmut Marko hekelt de beslissing van de wedstrijdleiding om Verstappen een tijdstraf van vijf seconden te geven. Volgens hem heeft de leiding van de Formule 1 geen idee waar ze bezig mee zijn.

Vandaag kwam een er opvallend detail naar buiten over het besluit van de stewards. Namelijk binnen 19 seconden na afloop van de race werd bepaald dat Verstappen een tijdstraf kreeg. Een erg kort tijdbestek. Dat viel ook Helmut Marko gisteren al op. Hij vond op z'n zachtst gezegd vreemd dat de coureurs in kwestie niet werden ondervraagd. "De beslissing is meteen genomen. Niemand is gehoord. Niemand" , sprak Marko na afloop voor de camera van Sky Sports.

De beslissing van de FIA is slecht voor de spanning van de sport, stelde Marko. "We willen toch spannende races zien? Zo'n beslissing is schadelijk voor de sport." De adviseur van Red Bull gaf de wedstrijdleiding een cynische felicitatie voor het juist toepassen van de regels. Maar volgens hem hebben de stewards geen enkel benul van wat ze aanrichten. "Verstappen zag een gat en maakte daar gebruik van. Als we dat niet willen, kunnen we beter meteen op de PlayStation gaan spelen" , aldus de Oostenrijker.