'Red Bull Racing wordt wereldkampioen met Verstappen'

News


Joas van Wingerden

'Red Bull Racing wordt wereldkampioen met Verstappen'

De contractverlenging van Max Verstappen is net bekend en Jack Plooij van Ziggo Sport heeft al een mooie quote te pakken. Hij komt van niemand minder dan Helmut Marko, de nestor van Red Bull Racing.

Volgens Jack Plooij windt Helmut Marko geen doekjes om het doel van de contractverlenging. Via Twitter laat hij weten dat Marko een duidelijk doel voor Red Bull Racing schetst: "Red Bull Racing gaat met Max Verstappen weer wereldkampioen worden. Dat is de intentie van de contractverlenging," aldus de Oostenrijker. Het lijkt erop dat het moment is aangebroken dat Red Bull voor Max Verstappen als eerste rijder kiest. Met het oog op het einde van Ricciardo's contract na volgend jaar, heeft het er met deze berichten alle schijn van dat het team vol op de Nederlander inzet.

Verstappen liet weten in een reactie dat hij erg uitkijkt naar de verdere samenwerking en dat hij en het team 'dezelfde ambitie hebben'. Ook Christian Horner gaf al in het persbericht aan dat het team met Verstappen 'op jacht wil naar het wereldkampioenschap'. Helmut Marko maakt er dus zelfs al een stelling van. Wat de verlenging voor de andere Red Bull-rijder, Daniel Ricciardo, gaat betekenen, is nog even afwachten. De taal van Red Bull Racing lijkt er geen geheim van te maken dat ze aan de horizon vooral Verstappen zien. We wachten met spanning op een reactie van de Australische teamgenoot van Max.