Niks lijkt zeker voor toekomst Daniil Kvyat in Formule 1

News


Joas van Wingerden

Niks lijkt zeker voor toekomst Daniil Kvyat in Formule 1

Volgens Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat hoeft zijn rentree van komend weekend niks te zeggen over zijn toekomst bij de renstal. Achter de schermen wordt er volgens hem druk gepraat, maar de Rus wil zich ondanks de comotie volledig focussen op de komende race.

Het is een dramatisch jaar geworden voor Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat. Na de Grand Prix van Singapore werd de 23-jarige Rus aan de kant geschoven voor Pierre Gasly, die in zijn plaats zijn debuut in de Formule 1 mocht maken. Gasly is er dit weekend niet bij, omdat hij de finale van de Super Formula rijdt. Kvyat werd daarom opgeroepen om zich weer in de pitstraat te melden, terwijl zijn oude teamgenoot Sainz dit weekend voor Renault begint en door Brendon Hartley is vervangen. Volgens Kvyat is het niet zeker of dit zijn laatste race bij Toro Rosso wordt. "Ik concentreer me gewoon op de race. Natuurlijk wil ik uitleg krijgen over wat ik verder mag verwachten, dus daar wordt achter gesloten deuren over gepraat," aldus Kvyat.

Echt bitter lijkt de coureur overigens niet te zijn, althans, niet in zijn bewoordingen: "Of het wel of niet eerlijk is hoe het gaat, is niet de vraag. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik veel kan, maar dat is dit jaar niet tot uiting gekomen. Dat wil ik oplossen." Daarbij benadrukt hij dat zijn contract nog voor twee jaar loopt, dus dat het belangrijk is om het contact met Red Bull gaande te houden. Over mogelijkheden buiten de Formule 1 denkt hij al wel na, maar daarover wil hij nog niks kwijt.

Overigens zou Toro Rosso hebben bevestigd dat Kvyat de eerste vrije training, die vandaag plaatsvindt, niet achter het stuur van de STR12 kruipt. De Indonesiër Sean Galael zou hem vervangen.