IN BEELD: Max Verstappen en Daniel Ricciardo spelen American Football!

News


Joas van Wingerden

IN BEELD: Max Verstappen en Daniel Ricciardo spelen American Football!

Er zijn weinig dingen zo Amerikaans als American Football, dus dat moesten de heren van Red Bull Racing natuurlijk even proberen. Gisteravond kregen Verstappen en Ricciardo de kans om een twee uur durende oefensessie bij te wonen. Dat resulteerde natuurlijk weer in prachtig beeldmateriaal!

Max en Daniel werden voor de gelegenheid in eigen speciale tenues gehesen en kregen als rugnummer uiteraard hun rijdersnummer.

De beide coureurs mochten vervolgens twee uur lang allerlei onderdelen van American Football oefenen. Eén van die onderdelen was het schieten op doel, waarbij Max als enige van de twee ook echt een doelpunt wist te scoren. "In Nederland zijn we meer beroemd om een andere vorm van voetbal, maar het is ook een interessante ervaring om met een eivormige bal te spelen!" aldus een enthousiaste Verstappen.

Eén van de onderdelen waarbij American Football nogal afwijkt van het Europese voetbal, is dat er vooral veel met de hand gedaan moet worden:

Daniel gaf aan dat hij het vrij intimiderend vond om de spelers van de Cardinals te zien: "Ze maakten het me makkelijk, want ze zijn pas 16-17 jaar oud, maar wel twee keer zo groot!" Uiteindelijk raakte de Australiër naar eigen zeggen bijna zijn stem kwijt door al het geschreeuw op het veld, maar was het een geweldige ervaring. Aan de onderstaande foto is duidelijk te zien dat Max en Daniel goed afgebeuld zijn!

Ontdek het op Google Play