D66 Rotterdam enthousiast over stratenrace

News


Joas van Wingerden

D66 Rotterdam enthousiast over stratenrace

De Rotterdamse fractie van D66 heeft aangegeven enthousiast te zijn over een eventuele F1-stratenrace in de stad. De partij 'ziet eigenlijk alleen voordelen'.

Als het aan de D66-fractie van de maasstad ligt, is een Grand Prix van Nederland van harte welkom in Rotterdam. De fractievoorzitter, Samuel Schampers laat dat weten aan Motorsport.com. Volgens hem zijn de veelgebruikte tegenargumenten niet altijd reëel. Bijvoorbeeld het hete hangijzer milieuvervuiling. Zo zou tijdens City Racing, een eerder race-evenement in de stad, de luchtvervuiling juist het laagste van het hele jaar zijn geweest. Dat ligt volgens Schampers aan de vermindering van verkeer, vanwege het grote afgesloten deel van de stad. Bij een Grand Prix verwacht hij hetzelfde: "Er rijden drie dagen maar twintig auto's in de stad. Ik zie alleen maar voordelen."

Verder zou een stratenrace in Rotterdam erg goed zijn voor het internationale aanzien van Rotterdam. Het is volgens Schampers 'de meest fantastische promotie' en het zou te vergelijken zijn met de Olympische Spelen. Rotterdam wil zich als sporstad profileren, dus dat zou volgens de politicus ook goed aansluiten. De kosten zijn nog wel een dingetje, want volgens Schampers kan dat nog wel eens roet in het eten gooien. Het zou afgewogen moeten worden of dat het waard is. Hij noemt daarbij als voorbeeld Maleisië, waar om financiële redenen is besloten om niet meer mee te doen met het F1-feest.

Ontdek het op Google Play