Oud-manager Schumacher: "Fans krijgen waarheid over toestand niet te horen"

News


Jeen Grievink

Oud-manager Schumacher: "Fans krijgen waarheid over toestand niet te horen"

Michael Schumacher is al bijna vier jaar aan het herstellen van zijn ernstige ski-ongeluk, die hij opliep in de Franse Méribel. Hoe het nu is met de gezondheid van de Formule 1-legende, is echter nog steeds niet duidelijk. Zijn familie brengt slechts sporadisch nieuws naar buiten en oud-manager Willi Weber vindt dit een kwalijke zaak.

Weber vindt dat de familie en andere betrokkenen rondom de situatie van Schumacher, meer openheid van zaken zouden moeten geven. De Formule 1-legende, die inmiddels 48 jaar oud is, was op 29 december 2013 aan het skiën in het Franse Méribel, toen hij vlakbij de piste ten val kwam. Hij klapte met zijn hoofd op een rotsblok, waarbij zijn helm in meerdere stukken afbrak. Hoewel de oud-coureur bij kennis was, kon hij de vragen van de artsen niet goed beantwoorden. Hij onderding tot tweemaal toe een schedeloperatie en werd sindsdien maanden in een kunstmatige coma gehouden. Vanaf dat moment is er weinig meer bekendgemaakt omtrent de situatie van Schumacher.

"Ik vind het erg spijtig dat de fans van Michael niks te horen krijgen over zijn gezondheid. "Waarom krijgen zij niet de waarheid te horen?" ", zo vraagt de oud-manager van Schumacher zich af tegenover de Duitse krant TZ. Volgens de laatste berichten is Schumacher inmiddels wel bij bewustzijn, maar is het niet bekend of hij bijvoorbeeld al zelfstandig kan lopen. Er circuleren geruchten dat de Duitser binnenkort naar de Verenigde Staten wordt overgebracht om daar verder te werken aan zijn herstel.

Michael Schumacher was tussen 1991 en 2006 actief in de Formule 1 en keerde daarna tussen 2010 en 2012 nog heel even terug. De Duitser werd maar liefst zeven keer wereldkampioen en heeft verschillende records achter zijn naam staan. Hij reed voor de Formule 1-teams van Jordan (1991), Benetton (1991-1995), Ferrari (1996-2006) en Mercedes (2010-2012).