Aston Martin overweegt motorleverancier te worden

News


Joas van Wingerden

Aston Martin overweegt motorleverancier te worden

Vanaf komend seizoen is Aston Martin titelsponsor van Red Bull Racing, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Het Britse merk is druk bezig om meer ervaring op Formule 1-gebied binnen te halen en overweegt zelfs om motorleverancier te worden.

De band tussen Aston Martin en Red Bull Racing is al innig, maar heeft de potentie om alleen nog maar sterker te worden. Behalve het feit dat er volgend jaar Aston Martin op de auto van Max Verstappen en Ricciardo staat, kan er op een zeker moment misschien ook een motor van het merk in liggen. CEO Andy Palmer geeft aan de kosten momenteel de grootste valkuil zijn. In gesprek met Motorsport.com verklaart hij dat er inmiddels al mensen aan het project verbonden zijn die voorheen voor het F1-team van Ferrari werkten. Het voorgestelde budgetplafond - dat vanaf 2019 steeds lager moet komen te liggen - moet de drempel verlagen om met hen aan een F1-motor te kunnen gaan werken.

Toch is het zelf bouwen van een motor niet de enige optie, want er wordt ook gekeken naar samenwerken met externe partijen als Cosworth. Dat bedrijf heeft al ervaring met Formule 1-motoren en werkte in het verleden nauw samen met Aston Martin. Cosworth gaf eerder al aan geïnteresseerd te zijn in de Formule 1, mits het nieuwe maximale budget ingesteld wordt. Over het instellen van dat maximum worden zeer binnenkort al knopen doorgehakt. Er zal dan ook besproken worden of er ruimte is voor nieuwe externe motorleveranciers. Helemaal van de grond af een motor ontwikkelen zit er mogelijk niet in, want één van de nieuwe regels van de Formule 1 richt zich op het standaardiseren van bepaalde motoronderdelen.

Ontdek het op Google Play