Niki Lauda vraagt Ferrari om titel niet cadeau te doen

News


Jeen Grievink

Niki Lauda vraagt Ferrari om titel niet cadeau te doen

Er moet een wonder gebeuren wil Sebastian Vettel het wereldkampioenschap nog op zijn naam zetten. Sinds het raceweekend in Singapore gaat het bergafwaarts met Ferrari, en de titel lijkt verder weg dan ooit. Mercedes-topman Niki Lauda snapt dat de situatie gunstig is voor zijn team, maar hoopt niet dat ze het kampioenschap cadeau krijgen.

Ferrari verkeert sinds het raceweekend op Marina Bay in zwaar weer. In Singapore werd met een dubbele crash de basis gelegd voor een reeks tegenvallende prestaties. Ook afgelopen weekend in Japan ging het mis. Kimi Räikkönen crashte tijdens de derde vrije training en moest hierdoor een nieuwe versnellingsbak laten monteren. Dit resulteerde in een gridstraf en hierdoor kon de Fin niet meedoen om de bovenste plaatsen. Sebastian Vettel startte wel vanaf de tweede plaats, maar hij kreeg al vrij snel te maken met een motorprobleem.

Ferrari boekte in Japan dus niet het resultaat waar het op gehoopt had, en dat terwijl Lewis Hamilton namens Mercedes de zege op zijn naam wist te zetten. De Brit heeft hierdoor een voorsprong van 59 punten opgebouwd ten opzichte van Vettel. Een kampioenschap lijkt dus ver weg voor Ferrari en dat is jammer, zo oordeelt Mercedes-topman Niki Lauda. De 68-jarige oud-coureur weet dat zijn team nu vrijwel zeker de titel gaat pakken, maar had liever gezien dat het niet als een cadeautje kwam.

"Natuurlijk doet het pijn om Ferrari te zien worstelen", zo sprak hij na afloop. "In Singapore reden ze elkaar van de baan, maar in Maleisië en hier in Japan is het de betrouwbaarheid die ze in de staak laat. Dat heeft geresulteerd in een geweldige positie voor ons ten opzichte van de titel, maar we hadden er natuurlijk veel liever om gevochten. Ferrari moest dus uitzoeken waar het steeds mis gaat, want dit is enorm zonde."

Ontdek het op Google Play