Massa niet bezorgd over toekomst: "Williams weet wat ze aan me hebben"

News


Joas van Wingerden

Massa niet bezorgd over toekomst: "Williams weet wat ze aan me hebben"

Als het aan Felipe Massa ligt, draait hij volgend jaar gewoon weer mee in het team van Williams. De Braziliaan maakt zich geen zorgen over een mogelijke vervanger, want 'ondanks tests weet men niet wat ze voor het team kunnen betekenen'.

Tegen de oorspronkelijke verwachting in, kroop Felipe Massa dit seizoen nog een keer achter het stuur van de Williams. De Braziliaan zou vorig seizoen zijn laatste seizoen in de Formule 1 rijden, maar werd door zijn team gevraagd om er een jaar aan vast te plakken. Op dit moment worden Paul Di Resta en Robert Kubica overwogen als vervanger voor de 36-jarige Massa, maar volgens Massa is het moeilijk in te schatten wat zij kunnen betekenen in het nieuwe seizoen: "Williams weet precies wat ik ze te bieden heb en als je tests doet met auto's van vier seizoenen geleden, kun je daar maar weinig conclusies uit trekken". Massa doelt daarbij op de testruns die Kubica en Di Resta gaan maken in de auto uit 2014. Paul Di Resta heeft overigens al wel gereden in de auto van dit seizoen, tijdens de Grand Prix van Hongarije. Hij verving toen de zieke Massa, maar kon vanwege een technisch mankement de race niet uitrijden.

Hoewel Massa dus wat kanttekeningen plaats bij een mogelijke vervanging, geeft hij toe; "Het is niet aan mij maar aan het team. Ik zou graag nog een seizoen blijven, want ik denk dat ik veel voor het team kan betekenen, zoals ik al heb gedaan". Eén ding is zeker: Massa wil duidelijkheid vóór de Grand Prix van Brazilië. Bij zijn thuisrace wil hij uiteraard graag weten of hij (weer) afscheid moet nemen van het publiek. Vorig jaar deed een zeer emotionele Massa dat ook al, nadat hij door een crash de race moest staken.

Ontdek het op Google Play