'Kubica en Di Resta gaan strijden om een stoeltje bij Williams'

News


Léon le Comte

'Kubica en Di Resta gaan strijden om een stoeltje bij Williams'

Het Britse Motor Sport Magazine meldt dat Kubica en Di Resta na de Grand Prix van Japan op de Hungaroring een testrit maken in F1-bolide van Williams uit 2014. Het was de bedoeling dat de coureurs een testrit zouden maken in de auto van Lance Stroll, maar daar ging hij niet mee akkoord.

De test met de auto van Stroll zou eigenlijk plaatsvinden tussen de Grands Prix van Singapore en Maleisïe. Kubica gaat nu midden oktober eerst testen op Silverstone om daarna af te reizen naar Hongarije voor een test op de Hungaroring. Op de Hungaroring zal ook Paul di Resta zijn opwachting maken. Dit geeft Williams de kans om de resultaten van de Poolse coureur en de reserve-rijder van Williams te vergelijken met elkaar. Di Resta verving Massa eerder dit seizoen uitstekend op de Hungaroring.

Beide coureurs voldoen aan het plaatje waarmee Williams volgend seizoen het stoeltje van Massa in wil vullen. De Britse renstal wil graag een ervaren coureur hebben naast de wat jongere Lance Stroll. Op dit moment vervult Massa die rol. De Braziliaan heeft ook nog de hoop volgend jaar in de Formule 1 te rijden. Zij het wel alleen voor Williams. Volgens Mark Hughes, van Motor Sport Magazine, zou het een verassing zijn wanneeer er geen verandering komt in de samenstelling van Williams.

Ontdek het op Google Play