Verstappen na geweldige kwalificatie: "Mogen hier heel tevreden mee zijn"

News


Jeen Grievink

Verstappen na geweldige kwalificatie: "Mogen hier heel tevreden mee zijn"

Max Verstappen kende een geweldige kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De Nederlander kwalificeerde zich op de eerste startrij, vlak achter Sebastian Vettel. De 19-jarige coureur was hiermee sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Achteraf verscheen Verstappen dan ook zeer tevreden voor de camera.

Het team van Red Bull Racing reisde met veel vertrouwen af naar Singapore. Het bochtige en langzame cicuit in Marina Bay is immers een baan die de Oostenrijkers over het algemeen uitstekend ligt. Hoewel Ferrari en Mercedes over het algemeen een stuk sneller zijn, was daar in Singapore tot dusver weinig van te merken. Tijdens de vrije trainingen waren Ricciardo en Verstappen al dominant en ze wisten dit ook door te trekken naar de kwalificatie. Met name Verstappen wist het maximale te halen uit de drie zaterdagsessies. In Q1 en Q2 ging hij er met de snelste tijd vandoor, maar in Q3 kwam hij net iets tekort om Sebastian Vettel te kloppen voor poleposition.

Na de kwalificatie verscheen Verstappen voor de camera van Ziggo Sport en gaf hij aan zeer tevreden te zijn met zijn behaalde positie. "We hebben het hele weekend goed opgebouwd, het ging steeds beter. Q1 en Q2 ging ook goed, in Q3 nog een stapje erbij maar het bleek net niet goed geneog om Vettel achter ons te houden", zo zegt hij. "Het was vooral sector één waar we wat verloren, dus dat was een beetje jammer. Ook de laatste sector in mijn allerlaatste snelle ronde was niet perfect. Daarna iets me vleugel voor erop gezet, daarna ging het beter en won ik twee tiende, maar ik maakte een foutje in bocht negen, ik ging er net iets te hard in en verloor me achterkant, dus dan ben je eigenlijk al klaar. Maar ik wou de ronde wel afmaken om te kijken of er wellicht nog wat meer inzat. Dat bleek uiteindelijk ook zo en dan zit je erbij, maar Vettel heeft natuurlijk nog wat extra, dus we mogen hier gewoon heel tevreden mee zijn."

Het behalen van de eerste startrij ziet hij dan ook als een uitstekende prestatie. "Absoluut. Als je je teamgenoot, die hier normaal altijd erg sterk is, voor kan blijven, dan doe je het gewoon goed", zo zegt Verstappen. Voor morgen heeft hij dan ook goede hoop, want de longruns zagen er goed uit. "Jazeker, maar dat was bij Ferrari ook zo. Dus het zal met name van de start af hangen."

Ontdek het op Google Play