Force India: "Ocon is net als Verstappen gewild vanwege talent"

News


Jeen Grievink

Force India: "Ocon is net als Verstappen gewild vanwege talent"

Het Formule 1-team van Force India hoopt haar beide rijders te kunnen behouden voor het volgende seizoen. Zowel Esteban Ocon als Sergio Pérez worden regelmatig in verband gebracht met een vertrek, maar teambaas Bob Fernley hoopt ze beide in de gelederen te kunnen houden. "We doen alles wat we kunnen om onze huidige rijders te behouden", zo zegt hij.

Esteban Ocon en Sergio Pérez presteren prima in dienst van Force India en hierdoor is de interesse in hun diensten toegenomen. Er worden verschillende opties genoemd, maar beide rijders lijken te kunnen rekenen op de interesse van Renault. De Franse fabrieksformatie gaat mogelijk afscheid nemen van Jolyon Palmer en dan komt er een zitje vrij. Hoewel Robert Kubica vaak wordt genoemd als opvolger van de Brit, heeft de manager van de Pool al aangegeven dat zijn cliënt meer ijzers in het vuur heeft. Renault houdt haar opties daarom open en is naar verluidt bijzonder gecharmeerd van de Force India-rijders.

Met name Ocon, een protegé van Mercedes, zou gewild zijn door Renault vanwege zijn Franse nationaliteit en zijn jonge leeftijd. Fernley, de teambaas van Force India, begrijpt wel dat er interesse is voor zijn pupil, maar denkt niet dat hij vertrekt. "Er is eveneens interesse voor Max Verstappen, en daar is een goede reden voor: ze beschikken beide over erg veel talent. Maar Estaban heeft een driejarig contact bij ons, waarvan er twee jaar zeker zijn. Puur kijkend naar het contract is het duidelijk en ik denk ook niet dat Esteban momenteel ergens anders naar toe zou willen", aldus Fernley.

Dat Renault nu interesse heeft in Ocon, is volgens Fernley een gemiste kans voor de fabrieksformatie. "Onthoud dat wij het potentieel van Esteban kortgeleden hebben ontdekt en we de kans hebben gepakt waar andere teams dat nalieten, zoals Renault. Wij profiteren daar nu van en dat willen we maximaliseren", zo zegt de teambaas. Over Pérez, die over een aflopend contract beschikt, zegt hij het volgende: "Er zijn altijd wel alternatieven voor rijders die geen contract hebben, maar ik denk dat Sergio hier op zijn plaats zit, en daarom zal blijven. We bieden hem ook nog altijd de meest competitieve wagen."