Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Cyril Abiteboul: 'Renault moet tien jaar achterstand inhalen'


0 reacties

Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft een boekje opengedaan over de mate van achterstand dat de fabrikant heeft opgelopen ten opzichte van de concurrentie. Volgens de Fransman hebben beslissingen rond investeringen in het verleden een zwakke basis achtergelaten voor tegenwoordig.

De omslag in de Formule 1 van de V8-motoren naar de hybride V6-krachtbronnen, betekende voor Renault een einde van een succesvol tijdperk. Red Bull Racing werd met de V8 nog vier keer op rij kampioen, maar sindsdien loopt Renault met de krachtbron wat achter de feiten aan. Volgens Abiteboul werd het fundament van de problemen al lang geleden gelegd. In gesprek met Autosport legt hij het uit: "Er is duidelijk te weinig geïnvesteerd door vorige eigenaren (van de fabriek in Enstone, red.). In de periode van 2007 tot 2009 was de situatie al verre van geweldig, dus we moeten nu terug naar het niveau van vóór die tijd. Dat is ruim tien jaar inhalen, terwijl in de tussentijd de Formule 1 compleet veranderd is."

Een zware taak dus, maar volgens Abiteboul is Renault op de goede weg: "We moeten een hoop zien te bereiken, maar voor zover als ik het nu zie, zijn we op de goede weg." Volgens de Fransman loopt Renault zeker niet ver meer achter op de concurrentie. Abiteboul legde eerder al eens uit dat Renault een jong team is, waar sommige mensen hun weg nog een beetje moeten vinden. Dat is dus een resultaat van de grote leegloop na 2007. Naar eigen zeggen nam Abiteboul vanaf zijn aanstelling in 2014 honderden mensen aan om de leegloop terug te draaien. Wat er in 2007 gebeurde, was volgens hem 'het terugtrekken van Renault uit de sport'.