Ricciardo blij met contractverlening Verstappen: "Heeft mijn positie sterker gemaakt"

Vrijdag 27 Oktober 2017, 11:04

Volgens velen is Ricciardo door de contractverlening van Verstappen nu definitief tweede coureur geworden bij Red Bull. De Australiƫr is echter positief over de langere verbintenis van Verstappen.

Nadat Verstappen zijn contract had verlengd met Red Bull, liet de energieblikjesfabrikant weten ook zo snel mogelijk het contract met Ricciardo te willen verlengen. Maar daar heeft Ricciardo voorlopig nog alle tijd voor. De contractverlening van Verstappen heeft hem de tijd gegeven om zijn opties te overwegen. Hij wacht eerst de seizoensstart van 2018 af en wil daarna eventueel wel praten. "Dit heeft mijn positie sterker gemaakt. Deze aankondiging pakt voor mij zeker niet slecht uit, ik heb nu alle tijd. Ik kan de start van volgend seizoen afwachten om te zien waar we staan. Pas dan leg ik mijn kaarten op tafel", laat Ricciardo weten aan Motorsport.com.

Ricciardo heeft niet het idee dat de hiƫrachie is veranderd nu Verstappen tot 2020 vastligt. Red Bull heeft de ambitie uitgesproken om van Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te maken. Ricciardio snapt de aspiraties van Red Bull, maar is niet bang om op het tweede plan te raken. "Tot nu toe is alles eerlijk verdeeld. Ik wil er niet aan denken. Ik wil niet dat er dingen in mijn hoofd rondspoken die niet waar zijn. Voor het merk Red Bull zou het natuurlijk fantastisch zijn als hij de jongste wereldkampioen ooit wordt", aldus de teamgenoot van Max Verstappen, die een contract heeft tot en met 2018.