Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Schumacher: "Ik laat niet teveel los over de toekomst van David"


0 reacties

David Schumacher begint langzaam aan de weg te timmeren in de wereld van de autosport. Aankomend jaar maakt de 15-jarige zoon van Ralf Schumacher, de jongere broer van legende Michael Schumacher, de overstap van het karten naar de Duitse Formule 4. Hoewel het zijn droom is om in de Formule 1 te rijden, blijft zijn vader terughoudend.

David Schumacher wil graag in de voetsporen treden van zijn vader, en liever nog zijn oom: Michael Schumacher. De Formule 1-legende behoort tot één van de beste coureurs aller tijden. Zijn oom verblijft nu in Lake Geneva in Amerika om daar te werken aan zijn herstel na zijn coma. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid dus niks meekrijgen van wat zijn neefje presteert. David gaat immers volgend jaar de overstap maken van het karten naar de Duitse Formule 4.

In het kartkampioenschap staat de 15-jarige geboren Canadees inmiddels op de tweede plaats. Hij heeft een achterstand van 38 punten op Dennis Hauger, de leider in het klassement. Hij kan deze nog voorbij, want tijdens de seizoensfinale op Lonato in oktober zijn nog 70 punten bij elkaar te rijden. Het voor David mooi zijn als hij met een titel op zak afscheid kan nemen van het karten.

Vader Ralf Schumacher geniet van zijn zoon, maar heeft nog geen idee hoever hij zou kunnen komen. "Ik wil daar niet teveel over zeggen, wat hij in de toekomst zou kunnen bereiken. Zijn eerste test in de Formule 4 eind augusuts verliep in ieder geval goed", zo zegt hij tegen het Duitse Sport Bild. Volgens vader Schumacher had zijn zoon het erg naar zijn zin tijdens de test: "Hij vond het leuk en dat is het allerbelangrijkste."