Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Leclerc krijgt na afloop van de race vijf seconden straf en zakt naar P6


8 reacties

Charles Leclerc is na afloop van de race op Spa-Francorchamps nog bestraft wegens het overschrijden van de snelheidslimiet in de pitlane. De Monegask krijgt een vijf seconden straf aan zijn broek, waardoor de pitstop die hij deed aan het einde van de race extra pijnlijk wordt. Hij valt terug naar P6 achter Fernando Alonso.

Show Player

Het werd voor Leclerc in België eigenlijk weer een dag om snel te vergeten. De Monegask had - in tegenstelling tot Max Verstappen - veel moeite om vanaf achter door het veld heen te komen. De Ferrari-coureur leek genoegen te moeten gaan nemen met een vijfde stek, maar het team van Ferrari besloot om hun coureur nog aan het einde van de race naar binnen te halen voor een vers setje softs. Dit om te jagen op de snelste raceronde.

Straf

Dat bleek uiteindelijk een dure beslissing van het team. Leclerc overschreed de snelheid van de pitstraat tijdens zijn stop, en viel na het naar buiten rijden al even terug tot achter Alonso, waardoor hij zich terug moest vechten naar P5. Dat lukte uiteindelijk, maar een snelste raceronde zat er niet meer in. Tot overmaat van ramp werd Leclerc na afloop van de enerverende race ook nog eens bestraft met een vijf seconden straf. Hierdoor valt hij alsnog terug tot achter Alonso, waardoor de laatste pitstop uiteindelijk een dure blijkt voor Leclerc.