Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Leclerc krijgt nieuwe motor: Monegask begint zondag vanaf laatste plek


9 reacties

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Canada zondag vanaf achteraan moeten beginnen. Het team van Ferrari heeft ervoor gekozen om de gehele motor te vervangen, waardoor de Monegask de maximale straf krijgt en de race op zondag vanaf achteraan moet beginnen.

Show Player

Het team van Ferrari heeft ervoor gekozen om Leclerc van nóg meer onderdelen te voorzien voor de Grand Prix van Canada. De nummer drie in het wereldkampioenschap liet eerder al zijn control electronics vervangen, waardoor hij een gridstraf van tien plaatsen kreeg voor de race op het Circuit Gilles Villeneuve. Het hing al in de lucht dat er nog meer veranderingen aan zaten te komen.

Werk aan de winkel

Die zijn nu bekendgemaakt. De Italianen hebben ervoor gekozen om een complete nieuwe krachtbron in de F1-75 van de Monegask te monteren. Ferrari kiest met de eerdere gridstraf in het achterhoofd nu eieren voor hun geld en maakt van de gelegenheid gebruik om Leclerc nu maar gewoon vanaf achteraan te laten starten met een verse motor. De baan in Montreal biedt meer dan genoeg mogelijkheden om in te halen en dus kan Leclerc zondag aan de bak.