Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Hamilton kan mogelijk niet deelnemen aan Grand Prix Canada wegens rugklachten


73 reacties

Lewis Hamilton kan mogelijk niet deelnemen aan de Grand Prix van Canada, zo heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff zojuist bevestigd. De zevenvoudig wereldkampioen had in Azerbeidzjan dusdanig veel last van porpoising, dat hij hierdoor rugklachten heeft opgelopen.

Show Player

De W13 van Mercedes stuiterde over het circuit van Baku City Circuit en dat heeft zijn tol geƫist bij de coureurs. Met name het lichaam van Hamilton moest klap na klap incasseren tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na afloop van de race was te zien hoe de Brit amper zelf uit de auto kon klimmen. Hij greep naar zijn rug en het lijkt erop dat hij serieuze klachten heeft overgehouden aan de wedstrijd in de straten van Bakoe. Tegenover de pers, waaronder GPFans, erkende Wolff dat Hamilton mogelijk niet kan deelnemen aan de Grand Prix van Canada, die komend weekend alweer op het programma staat. Volgens de teambaas moet er een reservecoureur worden klaargestoomd.

Wolff bevestigt dat Hamilton mogelijk niet kan rijden in Canada

Toen Wolff de vraag kreeg of het een serieuze mogelijkheid is dat Hamilton de Grand Prix van Canada moet laten schieten, was het antwoord duidelijk. "Ja, absoluut", zo zei de Oostenrijkse teambaas. "Je kan zien dat dit niet meer over spiermassa gaat. Dit gaat door tot in de ruggengraat en kan gevolgen hebben." Volgens Wolff hebben meerdere coureurs fysieke klachten door porpoising, maar is Hamilton het er ergst aan toe. "Hij is er echt slecht aan toe en we moeten gewoon een oplossing vinden. Op dit moment is hij misschien wel de meest zwaarst getroffen coureur van allemaal, maar vrijwel iedereen, voor zover ik heb begrepen, heeft aangegeven dat er iets moet gebeuren. Maar ik zou je niet kunnen vertellen wat."

OOK INTERESSANT: Verstappen wint Grand Prix in Bakoe: "Beetje geluk met Ferrari"

Mogelijk reservecoureur in actie

Maar wie moet er instappen in de W13 als Hamilton niet in staat is om te rijden? "De oplossing zou kunnen zijn om iemand als reserve klaar te hebben staan, maar die hebben we toch al bij ons iedere race, zodat we altijd kunnen rijden", zo zegt Wolff, die benadrukt dat het niet alleen Hamilton is die de fysieke gevolgen van porpoising ondervindt. "Hij is waarschijnlijk degene die het ergst getroffen wordt, maar over het algemeen treft het ook George (Russell) en vele anderen."

Mercedes heeft met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries twee reservecoureurs onder contract staan. Laatstgenoemde heeft dit seizoen al ervaring opgedaan bij het team van Williams, maar heeft dit weekend ook de 24 uur van Le Mans gereden, waardoor Vandoorne mogelijk een logischere keuze is voor Mercedes.

OOK INTERESSANT: Olav Mol: "Nyck de Vries is niet Formule 1-waardig en dit is waarom"


Klik om de poll te bekijken:
Denk jij dat Hamilton kan rijden in Canada?