Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Horner blij en teleurgesteld tegelijk: "Sergio verloor de auto in de vuile lucht"


0 reacties

Red Bull kan vandaag tevreden, maar ook enigszins teleurgesteld terugkijken op de sprintrace. Verstappen ging er na een wereldstart met pole position vandoor, maar Perez vloog helaas van de baan en start morgen achteraan. Teambaas Christian Horner geeft tekst en uitleg.

Het had zo mooi kunnen zijn voor Red Bull: beide auto's in de voorhoede. Verstappen pakte al meteen bij de start de leiding en wist deze de hele sprintrace vast te houden. Voor Perez zat de vork anders in de steel. Hij startte op de vijfde positie, maar verloor bij de start al snel een paar plekken. Vervolgens kwam de Mexicaan tussen de McLarens terecht en wist daar niet voorbij te komen. Uiteindelijk werd hij genekt door de vuile lucht en vloog hij van de baan af. Gelukkig wist Perez zijn auto uit de muur te houden, maar op dat moment was het in feite gewoon over en uit voor hem.

Verdere controle

Teambaas Horner geeft tekst en uitleg rondom de spin: "Sergio verloor de achterkant van zijn auto in de vuile lucht", legt Horner uit. Door de spin ontstonden er grote 'flat spots' op zijn banden, die zorgden voor trillingen in de auto. "De trillingen waren zo heftig dat we de auto naar binnen moesten halen om hem nog goed na te kijken voor de race morgen. Het is erg jammer dat Perez er niet bij zit na de spin."

Tempo Mercedes

Gelukkig heeft Horner ook voldoende reden tot blijdschap: "Het is onze eerste pole position hier in zo'n tien jaar", zegt hij verheugd. "Max heeft de race ongelofelijk goed gemanaged, die start was cruciaal voor ons." Met het oog op morgen vreest Horner Mercedes vooral als het gaat om de rechte stukken. "Mercedes is oppermachtig in een rechte lijn", besluit hij.